Rygning øger chancen for rynker

Vi ved alle at rygning er skadelige på mange fronter, og udseendet vil også blive på virket og det gælder især huden, men også tænderne vil kunne blive misfarvet, og her på siden vil vi altid anbefale et rygestop.

Grunden til at huden  tager skade skyldes flere ting. Nikotinen er med til at nedbryde de perifære blodkar, og det medfører at blodtilstrømningen til huden bliver mindre, og vil fjerne den naturlige glød i huden, og vil på sigt blive “vissen” og dette vil kun blive værre med tiden. Hvis man vil forbygge denne udvikling, så gælder det om at have fokus på motion, da det vil give en øget blodgennemstrømning, og på denne måde kan man minimere skaderne. Alligevel kan man over tiden ikke undgå skader,da rygning som sagt er med til at speede aldringen af huden op og især mindre rynker, f.eks. omkring munden, vil komme til syne også kaldet rygerynker. Hvis man er træt af rynkerne, så kan man overveje fillers, som er et sukkerstof som tiltrækker vand, og på den måde gør det muligt at udfylde rynkerne.

Eksempel på hvordan huden vil se ud: Ryger vs. ikke-ryger

rygning ødelægger huden

 

Et andet kendetegn for rygere er sorte rander under øjenene, og mørke pletter på huden, og dette er typisk for ældre mennesker,men kommer hurtigere ved rygere. Også den kendte hudsygdom psoriasis kommer oftere hos rygere.

Andre synlige ulemper hos rygere kan være gule negle, gule tænder og et hår som er tyndt og livløst.

Vi anbefaler et rygestop

Mange rygere har et ønske om at stoppe med at ryge, og de har måske forsøgt tidligere, men er ikke lykkedes med et rygestop. Det har vist sig at et rygestop bedst kan betale sig, hvis man har en klar plan, og chancerne er endnu større hvis man benytter et nikotinerstatnings præparat. Faktisk har studier vist at e-cigaretter indeholdende nikotin er det mest effektive nikotinpræparat, og man hvis det har interesse, så finder meget information om e-cigaretter her.

Hvis man ønsker information alle mulige metoder, så kan rygestop portalen – Nicotine.dk være en god informationskilde.

En kommentar

  1. Jeg kan kun opfordre andre til at prøve e cigaretter. Jeg har tidligere forsøgt mig med et rygestop, men uden held og jeg følte selv, at jeg var virkelig opsat. I mit forsøg med e cigaretter stoppede jeg med at ryge fra dag 1, og e cigaretterne tog efterfølgende over, og dem har jeg efterfølgende også lagt væk. Så kom bare i gang, I vil ikke fortryde det, jeg har i hvert fald fået mere energi.

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*